Ziua Mondială a Alimentației

Ziua de 16 octombrie a fost declarată Ziua Mondială a Alimentației de către Adunarea Generală a ONU, în data de 5 decembrie 1980 și a fost celebrată pentru prima oară în anul 1981.
Instituită cu scopul creşterii gradului de conştientizare publică asupra problemelor privind alimentaţia la nivel mondial, Ziua mondială a alimentaţiei prilejuieşte o serie de evenimente de solidaritate împotriva foametei, precum și pentru a atrage atenția asupra unei alimentații sănătoase.
,,Mâncați sănătos și creșteți frumos!” este îndemnul care i-a animat pe fluturașii clasei a II-a Step by Step în desfășurarea activității dedicate Zilei Mondiale a Alimentației.
Alături de cadrele didactice și de medicul școlar, elevii au vizionat un film educativ despre alimentația sănătoasă, au participat la discuții despre importanța și beneficiile fiecărui aliment consumat dar și despre rolul igienei alimentare. Împărțiți în grupuri de lucru,ei au identificat alimentele corespunzătoare fiecărei categorii alimentare și au realizat Piramida alimentară.
Atracția activității a fost prezentarea gustării pe care mămicile au pregătit-o pentru ,,Mic dejunul campionilor”, urmată, cu mare bucurie, de servirea acesteia.

Director,
Prof. Dănilă Simona

Consilier de imagine,
Prof. Pîclea Nicoleta

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.