Ziua Europeană a Limbilor

Ziua Europeană a Limbilor este celebrată în fiecare an, în data de 26 septembrie, începând cu anul 2001. Inițiativa a aparținut Consiliului Europei, având ca scop promovarea plurilingvismului, ca punte esenţială de comunicare între popoare, dar şi un instrument de interes turistic sau profesional.
Pentru a marca Ziua europeană a limbilor, elevii claselor a V-a C, a VI- a B, a VIII-a A și a VIII-a B, de la Școala Gimnazială “Lucian Grigorescu” Medgidia, s-au implicat în activități diverse: studii de caz, ateliere creative, mese rotunde, quizz-uri și concursuri atractive.
Nici elevii claselor primare nu s-au lăsat mai prejos și au participat la activități interesante. Școlăreii claselor pregătitoare A și I B, au cântat, dansat și vizionat piese de teatru, iar elevii clasei a IV-a Step by Step au vizionat o prezentare ce cuprindea informații despre țări, capitale, zile naționale, personalități marcante, mâncăruri tradiționale și au lansat în aer baloane cu mesaje în diferite limbi. Apoi, ajutați de elevii clasei a VI-a B, au participat la o vânătoare de țări europene, în curtea școlii, identificându-le, pe baza indiciilor găsite.
Activitatea a urmărit promovarea interesului faţă de limbile străine şi de învăţarea acestora în rândul copiilor. Au fost celebrate nu numai limbile oficiale europene, ci şi bogata moştenire de culturi şi tradiţii – o expresie vie a tuturor limbilor Europei.
Acest eveniment reprezintă, în fiecare an, o ocazie pentru a evidenţia avantajele învăţării limbilor străine: descoperirea unor culturi noi, posibilitatea de a căpăta o perspectivă diferită asupra lumii şi de a-i înţelege mai bine pe cei din jur.

Director, Coordonator activitate,
Prof. Dănilă Simona Prof. Mihaela Deli-Iorga

Consilier de imagine,
Prof. Pîclea Nicoleta

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.