Săptămâna legumelor şi fructelor donate

Ȋn perioada 25 – 29 noiembrie 2019,  s-a derulat campania socială ,,Săptămâna legumelor şi fructelor donate”, din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC). Campania, aflată la a 10-a ediție, a implicat voluntari, elevi, părinți şi profesori, de la şcolile care promovează acţiunile umanitare din cadrul SNAC. Scopul acesteia a fost de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente.

Coordonați de d-na prof. Nistor Mariana, responsabil SNAC, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” din Medgidia s-au implicat ȋn această campanie cu 2035 de kg de fructe și legume. Donațiile lor au ajuns la Centrul de Servicii Comunitare „Orizont” Constanța, Căminul de bătrâni din Poarta Albă, Centrul de plasament „Delfinul” din Agigea și la Biserica Sf. Ap. Petru și Pavel din Medgidia – Centrul de tip afterschool. Înţelegând importanţa gestului lor, copiii au participat cu entuziasm la această activitate de voluntariat, demonstrând generozitate.

Evenimentul a fost mediatizat și de mass-media locală.

În numele întregului colectiv de cadre didactice, d-na director, prof. Dănilă Simona, le mulţumeşte  părinţilor că au sprijinit iniţiativa şcolii, dovedindu-se astfel  reali parteneri în demersul  de a  şlefui caracterul copiilor şi a le forma spiritul de solidaritate cu semenii.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.