1 Decembrie – Ziua Națională a României

Cunoaşte-ţi istoria, pentru a te recunoaşte ca popor!”

      ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI se sărbătorește pe 1 DECEMBRIE, dată la care, în 1918 se împlinea, prin unirea Transilvaniei cu România, visul secular al românilor, acela de a trăi în granițele unui singur stat.

Joi, 28 noiembrie 2019, elevii Școlii Gimnaziale „Lucian Grigorescu” din Medgidia au participat la un flashmob, activitate derulată în cadrul Proiectului Județean „UNITATE ÎN DIVERSITATE PE PĂMÂNT ROMÂNESC”. Coordonați de prof. Marcov Raluca, prof. Mocanu Mariana și prof. Mocanu Anamaria și însoţiţi de profesorii diriginți, elevii au evidențiat în curtea școlii, cu ajutorul baloanelor tricolore, cei 101 ani care se împlinesc de la Marea Unire.

S-a intonat apoi, Imnul de stat, iar la final, participanții au dansat Hora unirii.

Drapelul României, simbol național, a fost cu mândrie purtat de elevii școlii noastre la toate activitățile derulate, atât în cadrul flashmob-ului, cât și în clase.

În data de 1 Decembrie 2019, 7 elevi ai școlii noastre, cercetași în cadrul CL Dapyx Medgidia, s-au întors pe locul ce încă păstrează urme ale traseelor și adăposturilor ostașilor romani din Primul Război Mondial. Aceștia au participat, alături de alți 100 de copii, la ceremonia de schimbare a steagului României de pe vârful Clabucetul Taurului. S-a adus astfel un omagiu eroilor neamului căzuți în lupte.

 

Ziua Națională reprezintă un prilej de rememorare a faptelor înaintașilor noștri, dar și de reflecție asupra idealurilor noastre ca națiune.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.