Iarna, anotimpul bucuriei

Sărbătorile de iarnă, îndeosebi cele de Crăciun, sunt adevărate sărbători de suflet. Colindele, clinchetele de clopoţei, bradul împodobit, darurile primite sau oferite au făcut ca spiritul sărbătorii de Crăciun să-i acompanieze la ore pe elevii Școlii Gimnaziale ,,Lucian Grigorescu” din Medgidia.
Astfel, în perioada 19-22 decebrie 2022, elevii școlii au participat la activități variate care au adus bucurie, linişte sufletească şi iubire.
Decorul de Crăciun face parte din magia sărbătorilor. Elevii claselor a IV-a B și a II-a B au participat la un atelier de creație în care au realizat ornamente și decorațiuni. Au petrecut momente magice alături de colegi, oferindu-și cadouri și cântând împreună colinde și cântece de iarnă.
Sub deviza „Iarna, anotimpul bucuriei”, elevii claselor a III-a și a IV-a Step by Step, au dus la bun sfârșit sarcinile mai multor ateliere creative:
✓ Confecționare de ornamente pentru sala de clasă și Brad de Crăciun Eco.
✓ Secret Santa cu mesaje de apreciere între colegi.
✓ „Porția de dulce” – decorarea unor brăduți din conuri de înghețată cu diverse sortimente de bomboane și ciocolata.
✓ Confecționare de felicitări cu tematică specifică.
✓ „Creator digital” – realizarea de felicitări virtuale utilizând diverse programe.
„Secret Santa”, a fost fiecare dintre elevii clasei a III-a B. Aceștia au oferit și au primit cadouri simbolice, fără a şti ce vor primi şi de la cine.
Elevii clasei a II-a Step by Step au împodobit bradul cu decorațiunile confecționate iar colinduța lor a amintit gazdelor primitoare o parte a tradițiilor populare românești.
La colindat au plecat și elevii clasei I A. Colindele lor pline de emoție dar și de umor au adus zâmbete și bucurie reprezentanților administrașiei locale.
,,Waiting for Santa”, elevii claselor I Step by Step și a V-a B s-au distrat cu jocuri și cântece interpretate în limba engleză, au adresat urări specifice.
Ajutoarele lui Moș Crăciun,renii, i-au bucurat pe cei mai mici școlari, elevii clasei pregătitoare A. Prin intermediul colajelor, aceștia au redat viețuitoarele îndrăgite de toți copiii.
Magia Crăciunului a fost creată și de elevi ai claselor gimnaziale. Într-un decor cu specific tradițional, corul colindătorilor și personajele biblice au transmis celor prezenți emoția și bucuria față de această mare sărbătoare-Nașterea Domnului.

Director,
Prof. Dănilă Simona

Consilier de imagine,
Prof. Pîclea Nicoleta

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.