Campania 19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor

Campania Internațională ”19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”, a ajuns la final în Școala Gimnazială ,,Lucian Grigorescu” din Medgidia.

Obiectivele campaniei au fost vizat: stoparea abuzului, exploatării, traficului și tuturor formelor de violență împotriva copiilor, eliminarea celor mai grave forme de muncă a copilului, incluziv sclavia și recrutarea în vederea traficului de ființe umane, oferirea tuturor copiilor de medii de învățare sigure, incluzive și eficiente, asigurarea că toți copiii obțin cunoștințe și abilități pentru promovarea unei culturi de pace și non-violență, reducerea impactului violenței în familii, școli și comunități și a tuturor formelor de violență în mediul școlar.

Grupul ţintă a fost format din 664 de elevi ai Școlii Gimnaziale ,, Lucian Grigorescu”(clasele primare și gimnaziale). 30 de cadre didactice au asigurat buna derulare a activităților, alături de invitați și parteneri – reprezentanții Primăriei Municipiului Medgidia: Doamna Luminița Vlădescu -Viceprimar Primăria Municipiului Medgidia și Doamna Elena Petcu – șef Serviciul de Asistență Socială Comunitară, reprezentantul DGASPC Constanța, Doamna Liliana Țibrea, reprezentanți ai  Poliției Municipiului Medgidia, psihologul școlar și părinții elevilor.

Activitățile desfășurate au fost diverse: work-shop-uri, realizarea de afișe, colaje pe teme referitoare la prevenirea abuzurilor, conceperea unor scrisori, realizarea de desene care să scoată în evidență mesajele anti-violență ale copiilor, filme și clipuri cu mesaje anti-violență, întâlniri cu specialiști, campanie de informare şi conştientizare asupra pericolelor pe care le prezintă traficul de persoane, dezbatere legată de modalităţile de prevenire a acestuia în rândul minorilor, realizare de eseuri şi cvintete cu mesaje PRO toleranţă.

Elevii au înțeles că prevenirea este mai bună decât reacția ulterioară la abuz și violență, fiind cel mai eficient mod de a proteja copiii de abuz și contribuind în mare măsură la crearea unei culturi a non-violenței.

Evenimentul a fost promovat în mass-media locală cu scopul menținerii problemei violenței școlare în atenția comunității.

9 8 7 6 5 10 1 2 3 4

 

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.