Ziua Europei

La mulți ani, Europa!

     Ziua Europei marchează valorile care au stat la bazele formării Uniunii Europene și care, timp de 70 de ani de la Declarația Schuman, au guvernat, prin solidarizare și unitate, Statele Membre. Aceste valori ne permit să trăim împreună, să devenim mai puternici și mai uniți, contrar diferențelor de limbă, cultură, religie și obiceiuri.

Elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială ”Lucian Grigorescu” din Medgidia,  coordonați de dna învățătoare Manolachi Liliana, au marcat această zi prin activitatea intitulată ,,Totul va fi bine în Europa!”. Ca aplicație practică, copiii au realizat desene ce ilustrează steagul UE și au discutat pe marginea acestuia (culoare, simboluri).

Nici elevii claselor gimnaziale nu s-au lăsat mai prejos si, sub îndrumarea dnei prof. Ciocan Emilia, au realizat o broșură digitală, care ilustrează reperele culturale europene.

https://www.flipsnack.com/7757C6BA9F7/repere-culturale-europene.html

    Apartenența României la UE a reprezentat și trebuie să reprezinte în continuare o oportunitate, dar și o garanție a dezvoltării și afirmării țării noastre.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.