Școală dragă, La mulți ani!

1 februarie, moment aniversar pentru elevii și colectivul Școlii Gimnaziale ,,Lucian Grigorescu” din Medgidia, prilej de a omagia activitatea artistică a pictorului Lucian Grigorescu, mentorul și ocrotitorul instituției noastre, vreme de 28 de ani.

Săptămâna premergătoare zilei de 1 februarie a antrenat elevii și cadrele didactice în activități variate și interesante, care s-au desfășurat în cadrul unor ateliere de picură, ateliere de creație literară, dezbateri, prezentări power point, ateliere on-line:

  • ,,Școala mea-trecut, prezent și viitor”-ateliere de creație;
  • ,,Valsul cuvintelor”-atelier de creație literară;
  • ,,Green education for green generation” – eco-parada;
  • ,,Cetățean responsabil”-Școala de bani pe roți-atelier online
  • ,,Despre eTwinning”-dezbateri;
  • ,,Școala mea”-realizarea unui e-book; realizarea unui padlet cu ajutorul elevilor.

Activitățile desfășurate au culminat cu omagierea pictorului Lucian Grigorescu la bustul amplasat în curtea școlii.

Mesajul aniversar al conducerii școlii, a fost urmat de un moment literar-artistic și de depunerea de flori.

În data de 8 februarie 2022, conducerea școlii, cu sprijinul Asociaței de părinți, a avut deosebita bucurie de a premia elevii care au dovedit performanță, pasiune și perseverență în anul școlar anterior. Elevii au fost apreciați atât pentru rezultatele deosebite la învățătură, pentru premiile obținute la concursurile județene cât și pentru cele sportive și artistice.

Lansarea revistei școlii, ,,Labirintul copilăriei”-nr. 20, a fost posibilă și în acest an datorită efortului susținut al colectivului de redacție. Cadre didactice, reprezentanți ai elevilor și ai părinților au adus la lumină un număr captivant, cu un conținut bogat și grafică deosebită.

Un alt moment emoționant a fost aprecierea activității doamnei învățătoare Nistor Lavinia, pensionată la data de 1 septembrie 2021. Pe parcursul celor 43 de ani de activitate, colega noastră s-a remarcat prin sensibilitatea, blândețea și răbdarea dascălului care a șlefuit caractere și a creat colective de elevi unite.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.