Săptămâna Educației Globale

Săptămâna Educației Globale a fost celebrată și la Școala Gimnazială ,,Lucian Grigorescu” din Medgidia, în perioada 14-20 noiembrie. 

       Elevii clasei a VIII-a A, coordonați de profesor consilier școlar Durac Valentina și prof. Marcov Gabriela Raluca, au desfășurat, marți, 15.11.2022, activitatea ,,Împreună în armonie!”

      Elevii au răspuns la întrebările: ,,Ce mă face bucuros, mulțumit, fericit?” și ,,Cu ce contribuie ceilalți la fericirea mea?”. Organizați în grupe, copiii au scris „rețeta stării de bine”, iar în final, pornind de la ingredientul de bază, au realizat un acrostih sau cvintet. Produsele finale au fost prezentate în fața clasei și au condus la următoarea concluzie: emoțiile și  gândurile pozitive, relaţiile de calitate cu ceilalţi dau vieții un sens, un echilibru între provocări şi succese şi dorinţa de evoluţie şi înțelegere.

      Elevii clasei I Step by Step au găsit ,,rețeta pentru pace”. Activitatea  ,,Împreună pentru pace” a constituit prilejul de a gândi cât de firească este pacea pe pământ  și cât de important este respectul reciproc.

       Pacea și armonia au fost promovate și de elevii claselor a II-a A și a II-a B prin activitatea desfășurată în biblioteca școlii. Aici,școlarii s-au bucurat de versurile despre pace și au animat spatiul cu porumbei ai păcii confecționați.

      Sub deviza ,, Împreună pentru pace!” au colaborat și elevii claselor a III-a Step by Step și a IV-a Step by Step pentru a realiza rețete proprii pentru pace. Ei au identificat situații care creează pace și armonie, dar și situații care aduc neînțelegeri și probleme. Proiectul de artă colaborativă și siluetele reprezentând oameni din toate colțurile lumii au constituit suportul optim pentru a dezbate tema diversității.

Director,
Prof. Dănilă Simona  

Consilier de imagine,
Prof. Pîclea Nicoleta

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.