Să vorbim despre bani și bănci

„Să vorbim despre bani și bănci” este un program dedicat educației financiare la nivelul învățământului preuniversitar, implementat din anul 2011 de către Banca Națională a României, în colaborare cu inspectoratele școlare județene.

Reprezentanții BNR au ajuns și la Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” din Medgidia, unde au găsit copii extrem de interesați, familiarizați și curioși în legătură cu domeniul financiar.

Elevii au vizionat filme educaționale cu accent pe monedele și bancnotele aflate în circulație, pe elementele de siguranță ale acestora, istoria banilor, a monedei naționale și au primit răspunsuri la toate curiozitățile pe care le-au avut în ceea ce privește rolul băncilor, păstrarea economiilor sau cheltuirea banilor.

Obiectivul programului este însușirea de către elevi a unor noțiuni economice de bază și a unui vocabular financiar bancar, prin utilizarea unor metode formale și nonformale de educație. Principalele tematici promovate se referă la economisire, credit, dobândă, istoria monedei naționale și principalele atribuții, roluri și funcții ale băncii centrale, criteriile şi stadiul procesului de convergenţă a României către zona euro.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.