România, la Centenar!

Ziua Națională a României reprezintă prilejul de a ne îndrepta gândurile, cu recunoștință, către înaintașii noștri care au luptat și s-au jertfit pentru ca noi să ne bucurăm de existența unui stat puternic, independent, suveran, democratic și liber.

Școala Gimnazială ,, Lucian Grigorescu” din Medgidia, a sărbătorit această zi de mare însemnătate pentru români,  marcând împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918. Într-o atmosferă încărcată de emoție, coordonați de către cadrele didactice, elevii noștri au desfășurat activități creative pe tot parcursul săptămânii 26-29 noiembrie: expoziții de port popular, proiecții de filme, momente artistice, ateliere de creație în cadrul cărora s-au confecționat steaguri tricolore, conturul hărții României, insigne, cocarde, desene și colaje.  Toate acestea, parte din proiectul ”100 de ani de spirit românesc” – inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, au urmărit  cunoașterea importanței desăvârșirii unității naționale a poporului român, cultivarea patriotismului și a respectului față de înaintași.

Activităţile închinate Zilei Naţionale a României şi comemorării a 100 de ani de la Marea Unire, au culminat cu un Flashmob, în cadrul Campaniei ”Mesajul meu pentru România”, pus în practică de elevii claselor V-VIII, sub îndrumarea  dnei prof. Marcov Raluca.

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români de pretutindeni!

1 2 3 5 6 7 8 9

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.