MAREA UNIRE

Ziua Națională a României a fost sărbătorită de elevii Școlii Gimnaziale ,,Lucian Grigorescu” din Medgidia, în data de 29 noiembrie 2022.


       Moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918, evenimentul a fost marcat de elevii clasei a IV-a Step by Step în cadrul unor ateliere tematice: Scriere creativă, Vânătoare de indicii istorice pe baza calculelor matematice, Caruselul cuvintelor, Art Craft – pictură pe figurine de ipsos. 

       Elevii clasei a IV B au desfășurat activitatea “Romania, tara mea”, discutând despre însemnătatea acestei zile pentru poporul român, simboluri naționale, evenimente. Elevii au lucrat pe grupe, realizând postere dedicate zilei de 1 Decembrie. Activitatea s-a încheiat prin cântec și joc popular. 

       Și elevii claselor I și a II-a Step By Step au îmbrăcat straie de sărbătoare pentru a omagia ziua de 1 decembrie. Varietatea activităților-jocuri online interactive, rebusuri, postere, cântece patriotice și dansuri populare- i-a ajutat pe micuții școlari să identifice  elementele specifice care definesc portretul spiritual al poporului român, să-și îmbogățească cunoștințele istorice. 

      Elevii claselor V-VIII au formulat, la ceas aniversar,  mesaje pentru România.

 Ia, principala piesă din componenţa costumului tradiţional românesc, a fost purtată cu mândrie la toate activitățile derulate. 

În final, elevii, însoțiți de profesori, au coborât în curtea școlii, unde s-au prins într-o horă. 

       Prin  activitățile desfășurate, elevii  și-au consolidat și manifestat sentimentul patriotic, au aflat cum noi, românii, putem respecta valorile fundamentale ale istoriei şi culturii naţionale.

Director,
rof. Dănilă Simona 

Consilier de imagine,
Prof. Pîclea Nicoleta 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.