CITIM ÎMPREUNĂ-ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII

“Cărţile sunt averea de preţ a lumii şi moştenirea de drept
a generaţiilor şi a naţiilor.”

Henry David Thoreau

În contextul în care televizorul și internetul ocupă un segment tot mai mare al vieții noastre, este important ca tânăra generație să conștientizeze că drumul spre cunoaștere trece prin lectură şi cu cât mai mare este bagajul de cunoştinţe adunat ca rezultat al lecturii, cu atât mai extinse sunt orizonturile care pot fi cuprinse.

Prin activitățile desfășurate de Ziua Națională a Lecturii la Școala Gimnazială ,,Lucian Grigorescu” din Medgidia, ne-am propus să promovăm importanța lecturii în rândul elevilor, familiilor și comunității.

Sub deviza ,,Citim Împreună”, timp de 15 minute, cadrele didactice au adus bucuria cititului în fiecare sală de clasă, abordând strategii didactice adecvate pentru fiecare dintre următoarele activități desfășurate.

  • ,,Prin labirintul literelor” –cls. Preg, I;
  • ,,Prin labirintul lecturii”- cls. a II-a, a III-a, a IV-a;
  • ,,Îmbrățișează o carte!”- cls. V-VIII;
  • ,,Biblioteca-lăcașul cărților”- cls. preg-a VIII-a.

De o activitate inedită, dedicată lecturii, s-au bucurat și elevii clasei I B – prof. înv. primar Manolachi Liliana. ,,Povești de departe, pe pagini de carte” a fost activitatea desfășurată în cadrul parteneriatului încheiat între Școala Gimnazială ,,Lucian Grigorescu” Medgidia, Casa Corpului Didactic Ilfov, Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” Snagov.


Elevii clasei a V-a D, coordonați de profesor Marcov Raluca, au descoperit, prin intermediul cărților, mistere, atât din lumea antică – Cele 7 Minuni ale lumii antice, cât și din cărțile lor preferate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.