Agresivitatea și violența la copii

Vineri, 18 noiembrie 2022, la Școala Gimnazială ,,Lucian Grigorescu” din Medgidia, s-a desfășurat activitatea ,,Agresivitatea și violența la copii”, cuprinsă în graficul activităților de combatere a violenței. 

       Beneficiarii activității au fost elevii clasei a II-a B, sub îndrumarea doamnei profesor Manolachi Liliana și a doamnei bibliotecar Stanca Iuliana. 

       Scopul activității a fost de prevenire şi diminuare a fenomenului violenţei din şcoală, de ameliorare a climatului şcolar prin eliminarea / reducerea actelor violente. Astfel, elevii au identificat actele de violență prezentate în materialul informativ ppt și au prezentat modalități de soluționare pașnică a conflictelor. Activitatea s-a încheiat cu realizarea unei expoziții tematice cu lucrările elevilor.

       Rolul școlii în prevenirea și combaterea violenței este esential iar menirea învăţătorului este de a-i determina pe elevi să-şi respecte colegii şi cadrele didactice, de a-i antrena în activităţi de conştientizare a consecinţelor violenţei prin furnizarea de informaţii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.