Ziua Școlii Gimnaziale „Lucian Grigorescu”

1 februarie are o însemnătate deosebită pentru elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Lucian Grigorescu” din Medgidia, care au celebrat Ziua școlii și a patronului spiritual.

     După sosirea invitaților, reprezentanţi ai autorității și instituţiilor locale, foşti directori, dascăli și angajați, absolvenți ai școlii noastre, a urmat solemnitatea comemorativă. Conform tradiției, la bustul lui Lucian Grigorescu aflat ȋn curtea școlii, s-a subliniat importanța marelui pictor ȋn viața comunității și instituției noastre, apoi s-au depus coroane și flori din partea Primăriei și Consiliului elevilor.

     Și în acest an, cu sprijinul Asociației de Părinți „Lucian Grigorescu”, au fost  recompensați cei mai merituoși elevi ai noștri. Momentul a fost dedicat celor care s-au remarcat prin rezultate deosebite la etapele județene și naționale ale olimpiadelor și concursurilor științifice, la evaluarea națională și celor cu performanțe remarcabile la competițiile sportive.

Un alt moment semnificativ pentru această zi aniversară a fost lansarea revistei școlii „Labirintul copilăriei” – nr. 18, care surprinde cu un conținut extrem de bogat, atractiv și cu ilustrații de calitate, fiind rezultatul muncii de echipă a cadrelor didactice, dar și a elevilor și reprezentanților părinților.

În cadrul proiectului Erasmus “Once upon a time…the sea”, invitații au avut ocazia să vizioneze dramatizări puse în scenă de premianții concursului de creație literară “Marea în povești și legende”.

Elevii, îndrumați de profesorii lor, au participat la ateliere de lucru cu diverse teme, iar în colaborare cu Clubul Sportiv Medgidia, au derulat activități sportive.

Programul zilei s-a încheiat cu „Întâlnirea între generații”, petrecută   într-o atmosferă deosebită, în care s-au schimbat impresii și s-au depănat amintiri.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.