Ziua Mondială a Alimentației

     Mai mari și cu mai multe cunoștințe despre piramida alimentelor, despre cele care trebuie să se regăsească în meniul lor zilnic, despre cum acestea le pot afecta sănătatea și felul în care se simt, anul acesta, elevilor clasei a IV-a Step by Step de la Școala Gimnazială “Lucian Grigorescu” Medgidia, li s-a propus să abordeze această zi dintr-o altă perspectivă. Pornind de la unul  dintre obiectivele educației pentru dezvoltare durabilă – „Foamete ZERO”, la Întâlnirea de dimineață le-a fost lansată o provocare: „ Ești o persoană importantă într-o comunitate în care sărăcia este o problemă importantă. Care ar fi măsurile pe care le-ai lua pentru a împărţi echitabil hrana?” Răspunsurile au fost neașteptate, dar creative, realiste și argumentate. Elevii au continuat să cerceteze și să descopere cum afectează omenirea lipsa hranei. Pentru că au învățat să lucreze cu harta, au descoperit zonele de pe glob unde această problemă afectează cel mai mult și care sunt țările din acele regiuni.

     Și cum prin joc se învață cel mai bine, s-au împărțit în mod democratic în echipe de lucru și le-a fost propus un concurs cu tema „Hrană pentru toți”. Fiecare a avut de rezolvat sarcina lui, iar la final și-au prezentat ca o echipă sarcinile lucrate la Scaunul Autorului.

     Efortul lor a fost, desigur, răsplătit. Și cum ar fi putut fi altfel, decât cu o gustare sănătoasă….mere coapte de soarele blând al toamnei.

Inspirați de acest eveniment, nici elevii claselor a V-a nu s-au lăsat mai prejos și au desfășurat activitatea intitulată „Mănânci sănătos, crești frumos!”. Prezentările ppt, poeziile, sceneta, ghicitorile, au avut rolul de a  conștientiza elevii de  importanța alimentației în viața noastră, cunoscut fiind faptul că 75% dintre bolile de astăzi sunt consecința alimentației nesănătoase și a stilului de viață dezordonat.

De asemenea, elevii au avut ocazia de a dezbate diferite subiecte despre alimentație, împreună cu doamna doctor neurolog Iacovache Mihaela, care a fost invitatul activității, alături de doamna director prof. Dănilă Simona și alte  cadre didactice ale școlii.

IMG_20191016_081511

IMG_20191016_090432

IMG_20191016_093125

411

412

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.