Ziua Internațională a Cititului Împreună

   „Ziua Internaţională a Cititului Împreună” este un eveniment global inițiat de Asociaţia LitWorld și marcat în peste 100 de țări, în prima miercuri din luna februarie. Prin această zi se doreşte să fie atrasă atenţia comunităţii internaţionale asupra importanţei cititului și a alfabetizării, ca drept fundamental al omului.

     Indiferent de vârstă, cititul implică existența unui grup de persoane și a unei atmosfere calde și luminoase. Niciodată nu este prea târziu pentru a ne aduna să depănăm istorioare și snoave, care să ajute la dezvoltarea limbajului și la învățarea social-emoțională sau mai bine zis care să ne încălzească sufletele.

     Tema din acest an a fost: „ZICI cu lipici: legați prin cititul împreună”.

     Miercuri, 3 februarie 2021, de la ora 10.00,  Biblioteca CCD Brănești Ilfov, alături de elevii clasei pregătitoare B de la Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” Medgidia, au desfășurat un atelier de lectură explicativă intitulat ,,Ce ZICI? CE AVEM AICI?”. Elevii s-au bucurat de lecturi citite de doamna Horiana Petrescu – bibliotecar CCD Ilfov, dar și din partea invitatului special, prof. Simona Luca, consilier psihopedagog.

     Nici elevii clasei a II-a Step by Step nu au uitat de acest eveniment, atât de drag lor și au desfășurat o activitate on-line, împreună cu elevii clasei I de la Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” din Tecuci. Aceștia au participat la un Atelier interactiv, care a avut ca scop dezvoltarea inteligenței emoţionale prin activităţi ludice şi lectură. În cadrul evenimentului s-a vorbit despre cărți și s-au citit povești împreună, pentru că cititul cu voce tare este o modalitate de dezvoltare a abilităților lexicale. Citind, reușim să ne adaptăm la lumea din jur, dar și să evoluăm intelectual, atitudinal și moral.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.