Ziua Europeană a Limbilor Străine

Ca ȋn fiecare an, în data de 26 septembrie, elevii Școlii Gimnaziale „Lucian Grigorescu” din Medgidia, susținuți de cadrele didactice, s-au străduit să completeze calendarul evenimentelor ce conține activitățile care au loc peste tot ȋn lume cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Străine.
Școala noastră este partenera altor instituții de ȋnvățămȃnt din țări europene, ȋn cadrul a două proiecte eTwinning. Primul poartă titlul Words of friendship – Cuvinte de prietenie. Elevii noștri au participat în cadrul acestuia la un concurs multilingvistic – “Interferențe culturale”.
Different languages. New and old friends – Limbi diverse. Prieteni noi și vechi – este titlul celui de-al doilea proiect, iar una din activități a constat ȋn realizarea unor ilustrate cu mesaje aniversare dedicate Zilei Europene a Limbilor Străine și informații atȃt ȋn limba maternă cȃt și ȋn limba engleză cu referință la țara, orașul, școala fiecărui partener. Copiii din unitatea noastră au realizat ilustrate deosebit de atractive pentru elevii a peste 35 de școli din diverse țări europene. La finalul ȋntȃlnirii, toți elevii claselor gimnaziale au participat la un flashmob.
Toate activitățile derulate ȋn limbi străine reprezintă șansa de a promova plurilingvismul, perceput ca o punte esențială de comunicare ȋntre popoare.  Sunt sărbătorite nu numai limbile oficiale europene, ci şi bogata moştenire de culturi şi tradiţii – o expresie vie a tuturor limbilor Europei. Acest eveniment reprezintă, în fiecare an, o ocazie pentru a evidenţia avantajele învăţării limbilor străine: descoperirea unor culturi noi, posibilitatea de a căpăta o perspectivă diferită asupra lumii și de a-i înţelege mai bine pe cei din jur.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.