World Clean Up Day

Pet cu pet și sac cu sac, pentru un mediu mai curat!

     Sub această deviză, elevii Școlii Gimnaziale „Lucian Grigorescu” din Medgidia (cls. a III-a A, coordonați de prof. înv. primar Legian Nicoleta și cls. a VII-a B, cls. a VIII-a C, coordonați de doamnele prof. Anamaria Mocanu și Dodiș Elena), însoțiți de părinți și bunici, s-au alăturat Cercetașilor din cinci centre locale (Dapyx Medgidia, Cercetașii Marini și Dacia Pontica din Constanța, Stella Maris Năvodari și Lotus Tulcea) în cadrul evenimentului World Clean Up Day organizat de Decathlon România.

Evenimentul, care a adunat peste 300 de participanți, a fost organizat în data de 21 septembrie 2019, începând cu ora 11.00, având ca locație Parcul Tăbăcăriei din Constanța. Scopul acestui eveniment a fost ecologizarea zonei și strângerea unei mari cantitați de deșeuri.

Zona era împânzită de deşeuri menajere şi asimilabile, lăsate în urmă de către oamenii neprietenoşi cu mediul. Voluntarii, dotaţi cu mănuşi, saci menajeri, tricouri personalizate şi simţ civic, au curăţat întreaga zonă în decurs de câteva ore, sperând ca demersul lor să fie un semnal pozitiv, care să îi determine pe cetăţenii amatori de distracţie în aer liber să nu mai arunce gunoaiele la întâmplare.

Starea mediului depinde de fiecare dintre noi, fiind o responsabilitate care ne aparţine, în vederea menţinerii unei vieţi sănătoase într-un cadru natural şi curat.

DSC_1120

3

2

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.