Reuniunea Transnațională a Proiectului ERASMUS+ „Once upon a time…the Sea”

Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu” din Medgidia, implementează un nou program internațional finanțat de Uniunea Europeană. Este vorba despre parteneriatul strategic de schimb interşcolar Erasmus+, cu titlul „Once upon a time … the SEA”. Proiectul va antrena elevii din școlile partenere în derularea unor activități de documentare, printr-o abordare tematică interdisciplinară, urmărindu-se formarea unui comportament ecologic, social, civic şi creșterea gradului de conștientizare faţă de problemele de mediu.

Timp de două zile (29-30 octombrie 2018), a avut loc prima reuniune transanțională la care au participat profesori şi directori, membri ai echipelor de proiect ale şcolilor partenere din  Italia, Spania şi Portugalia.

Obiectivele acestei întâlniri au vizat: realizarea unui schimb de informații despre sistemul educațional din țările partenere, discutarea aspectelor-cheie ale implementării proiectului în condiții optime, cum ar fi organizarea, monitorizarea, evaluarea și diseminarea tuturor activităților, pregătirea unui calendar detaliat al activităților proiectului la nivel național și internațional, precizarea  instrumentelor pentru a măsura calitatea realizării proiectului și impactul acestuia, stabilirea modului de organizare a concursurilor creative și a criteriilor de atribuire a premiilor, stabilirea detaliilor privind mobilitatea grupurilor de elevi şi a doua reuniune transnațională, prezentarea proiectului pe portalul eTwinning (TWINSPACE) și a instrumentelor de lucru, a site-ul proiectului; instrumentele Mobility Tool + și EPRP.

Agenda de lucru a fost foarte încărcată. Invitații au fost încântați de ceremonia de primire la Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu” Medgidia, au vizitat  colțul Erasmus+ , Euroclasele și au participat la workshopuri intersante și interactive.

De asemenea, au avut parte și de numeroase surprize, printre care și o conferință de lansare a proiectului, ce s-a desfășurat în sala de sedințe a Primăriei Municipiului Medgidia, în compania edilului Valentin Vrabie.

O altă activitate din cadrul proiectului a fost desfășurată de către elevii Școlii Gimnaziale Lucian Grigorescu, sub îndrumarea cadrelor didactice. Tema manifestării a fost strâns legată de sărbătorirea Zilei Internaționale a Mării Negre, marcată anual pe data de 31 octombrie.

Toate produsele confecționate în cadrul proiectului vor îmbogăți și diversifica baza de materiale didactice a tuturor școlilor participante: un minidicționar cu informații despre flora și fauna marină, postere, desene, picturi murale, cântece, fotografii, broșuri cu rețete culinare și creații literare, jocuri educative și prezentări multimedia.

Nu în ultimul rând, prin postarea lor în mediul virtual, vor constitui resurse educaționale pentru toți cei interesați.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.