DESPRE NOI

CINE SUNTEM? – prezentarea școlii – pdf

PLIANTUL ȘCOLII – 2018  – pdf

 

Denumirea instituţiei: : Şcoala Gimnazială ,,Lucian Grigorescu” Medgidia

Adresa unităţii: Aleea Trandafirilor 2A

Tel./ Fax: 0241 822 044

Localizarea geografică a şcolii : Şcoala Gimnazială ,,Lucian Grigorescu” se află situată în centrul Municipiului Medgidia, având trei căi de acces: sud- Aleea Trandafirilor; vest – cartierul arondat şcolii, zona blocurilor; nord- Strada Poporului ( arteră principală a localităţii).

Şcoala Gimnazială “ Lucian Grigorescu” situată în centrul municipiului Medgidia, judeţul Constanţa,  este o instituţie de stat, destinată educaţiei copiilor de vârstă primară şi gimnazială.

Datând de peste patru decenii, această unitate  şcolară a consacrat dascăli valoroşi, care şi-au scris cu litere de aur numele pe firmamentul educaţiei a numeroase generaţii de elevi.  Clădirea- anexă, care datează încă din 1906,  aminteşte că aici a funcţionat ,,Prima şcoală de fete” din Medgidia.

În şedinţa Consiliului pedagogic al Şcolii medii mixte se hotărăşte, pe 8 octombrie 1957,ca aceasta să poarte numele de “Nicolae Bălcescu”, nume pe care l-a păstrat şi cea a cărei construcţie a început în 1960 şi şi-a deschis porţile în 1962, având un efectiv de 1.031 elevi. Liceul ” Nicolae Bălcescu” avea clase primare, gimnaziale şi liceale. În 1981, liceul s-a separat de Şcoala generală şi s-a mutat într-o altă clădire. Din acel moment a devenit Şcoala cu clasele I-VIII nr. 6 Medgidia.

29 ianuarie 1994, devine o dată de referinţă pentru şcoala noastră, deoarece din acel moment instituţia împrumută numele artistului plastic născut în Medgidia,  Lucian Grigorescu, iar 2 februarie, ziua de naştere a ilustrului pictor, devine ziua şcolii.

La începutul anului şcolar 2009­­-2010, Şcoala Gimnazială  “ Lucian Grigorescu” asimilează, prin comasare, şi  Şcoala ,,Carasu’’Medgidia. Şcoală cu tradiţie în oraş,  întemeiată în 1957, aceasta din urmă a fost onorată  de un număr impresionant de elevi, dar, în ultimii ani, a avut   un efectiv în scădere. Fuziunea s-a produs firesc, astfel că astăzi cele două entităţi au devenit un tot unitar, puternic şi indestructibil.