Împreună putem păstra mediul mai curat!

În fiecare an, în data de 5 iunie, este marcată Ziua Mondială a Mediului Înconjurător. În 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a adoptat o rezoluţie care desemnează ziua de 5 iunie ca Ziua Mondială a Mediului Înconjurător şi care îndeamnă guvernele şi organizaţiile să întreprindă în această zi, în întreaga lume, activităţi prin care să reafirme preocuparea lor pentru conservarea şi îmbunătăţirea mediului.

În contextul unei lumi post-COVID-19, tema din acest an este un prilej de a evidenţia nevoia de a reconstrui mai bine, în armonie cu natura de care depind ecosistemele şi sănătatea noastră. Buna gestionare a ecosistemului reprezintă soluţia pentru realizarea securităţii alimentare şi protejarea sănătăţii umane, contribuind în acelaşi timp la conservarea biodiversităţii şi la atenuarea schimbărilor climatice.

Este important a sădi în mintea şi sufletul fiecărui cetăţean al societăţii, conceptul că omul, ca specie biologică, este dependent de natură şi nu poate trăi în afara ei. Fiecare dintre noi poate contribui semnificativ la ameliorarea şi protejarea parcurilor, a spaţiilor verzi sau a grădinilor. În acest sens, curtea instituției de învățământ a căpătat o nouă imagine. Cu sprijinul însemnat al Primăriei Municipiului Medgidia, au fost desfășurate ample lucrări pentru amenajarea unui spațiu prietenos: sistem de irigații Wi-Fi, iluminat, plante ornamentale, rulouri de gazon.

Este cunoscut faptul că Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” din Medgidia are titulatura de Eco Școală, aderând la acest program ȋn anul 2000, iar ȋn 2005 obținând Steagul Verde din partea Fundaţiei Mondiale de Educaţie pentru Mediul  Înconjurător (FEE), ca recunoaştere a implementării cu succes a programelor de educaţie ecologică pentru tânăra generaţie.  Anul acesta, instituția noastră va fi reevaluată pentru a opta oară (specific programului, o dată la doi ani).

Vă așteptăm, să ne fiți alături, și să ȋmpărtășim ȋmpreună dorința de a păstra un mediu mai curat!

index3

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.