”Educație incluzivă pentru copii și tineri în situații de risc”

Miercuri, 20 noiembrie, a avut loc prima întâlnire dintre cadrele didactice ale școlii noastre (nivelul gimnazial) și reprezentanții Centrului de zi pentru Consiliere și Sprijin Părinți și copii ”Curcubeul Cunoașterii”, în cadrul proiectului ”Educație incluzivă pentru copii și tineri în situații de risc”.

Acest proiect, inițiat de către Centrul de zi pentru Consiliere și Sprijin Părinți și copii ”Curcubeul Cunoașterii”, se bucură de sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Medgidia, derulându-se în parteneriat cu unități școlare, printre care și Școala Gimnazială ”Lucian Grigorescu”.

150 de copii cu risc de abandon și excluziune socială și 30 de copii cu cerințe educaționale speciale vor beneficia de  programe psihologice prin care se urmăresc: creșterea performanțelor școlare, îmbunătățirea prezenței la cursuri, reducerea numărului de acte de violență și a comportamentelor necooperante atât în cadrul familiei, cât și al școlii.

Totodată, 150 de părinți vor dobândi, prin participarea  la activitățile proiectului, abilități menite să îi ajute să-și cunoască și să-și înțeleagă mai bine copiii, contribuind astfel la dezvoltarea și educarea acestora.

Programele specializate de dezvoltare și autocunoaștere, dedicate celor 50 de cadre didactice participante, le vor ajuta să-și folosească abilitățile și calitățile în activitatea educațională.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.