Consilierea psihopedagogică – aprilie-iunie 2020

ȊN ATENŢIA ELEVILOR, PĂRINŢILOR, CADRELOR DIDACTICE

 

ȊN PERIOADA APRILIE – IUNIE 2020, PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR DE CONSILIERE REALIZATE DE CĂTRE DOAMNA CONSILIER ŞCOLAR DURAC VALENTINA, SE VA DESFĂŞURA CONFORM ORARULUI URMĂTOR:

MARŢI: 10 – 13/ 15 – 16

JOI: 13 -17

ȊN PERIOADA MENŢIONATĂ

ACTIVITATEA CU ELEVII ŞI PĂRINŢII SE VA DESFĂŞURA NUMAI ȊN MEDIUL ONLINE (codul de acces va fi oferit de către profesorii diriginți și învățători), IAR PROGRAMĂRILE PENTRU CONSILIERILE INDIVIDUALE SE REALIZEAZĂ PRIN TELEFON.

Cu aleasă consideraţie,

Valentina Durac (tel. 0729912390)

 

 

SERVICII OFERITE DE CĂTRE PROFSORUL CONSILIER ŞCOLAR ȊN MEDIUL ONLINE

 

  • Consilierea şi asistarea elevilor în procesul de orientare şcolară şi profesională, utilizând informaţii specifice în vederea alegerii unei viitoare cariere, în acord cu abilitaţile şi aptitudinile lor.
  • Descoperirea resurselor şi nevoilor personale pentru optimizarea capacităţii de interrelaţionare şi creşterea rezilienţei şi toleranţei la factori de stres.
  • Dezvoltarea unei atitudini active şi responsabile a elevilor faţă de procesul învăţării, prin conştientizarea particularităţilor stilului cognitiv, valorificarea motivelor intrinseci şi exersarea unor tehnici de muncă intelectuală.
  • Stimularea creativităţii, pentru a dezvolta la elevi capacităţile de a pune în acţiune modele alternative de comportament într-o situaţie dată şi de a aborda diferite probleme de viaţă, din mai multe perspective.
  • Prevenirea şi diminuarea comportamentelor de risc: eşec scolar, tulburări de comportament, consum de droguri.
  • Sprijinirea părinţilor în cunoaşterea personalităţii copiilor şi a particularităţilor vârstei acestora, în vederea optimizării relaţionării copil – părinte.
  • Asistarea permanentă a cadrelor didactice în proiectarea şi desfăşurarea activităţilor cu caracter educativ, cât şi în propria dezvoltare profesională.

 

Profesor consilier şcolar VALENTINA DURAC

Program_consiliere pdf

Totul poate fi si altfel_ghid de parenting_in viziune adleriana_Durac V. _Ene I. pdf

Totul va fi bine!_Mic ghid_Situatii de criza_Ene_Durac pdf

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.