Aventura urbană

În perioada 25 – 29 iulie 2022, la Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” din Medgidia, are loc Școala de vară, participanți fiind elevii claselor a II-a si a III-a Step by Step. Timp de o săptămână, activitățile vor fi desfășurate sub forma unor ateliere tematice, având ca teme poveștile copilăriei, emoțiile, sportul, sănătatea și protejarea mediului înconjurător.
Copilăria este definită ca „Perioadă a vieții omenești de la naștere până la adolescență; timpul când este cineva copil”.Acesta este completată de atribute precum creştere, dezvoltare, joacă, bucurie, curiozitate, dar şi nevoie de îndrumare, educaţie, ocrotire, încurajare. Pe lângă acestea se adaugă, „neoficial”, şi nevoia copiilor de a fi împreună cu alţi copii, bucuria jocului în grup, dar, mai ales, eficienţa şi trăinicia învăţării prin joc.
Ţinând cont de specificul local al comunităţii, care se regăseşte în profilul copilului şcolii noastre, bazându-ne pe entuziasmul curiozităţii caracteristic vârstei şcolarilor mici, luând în considerare propunerile şi aşteptările formulate de copii, au fost propuse, prin acest proiect, activităţi care să-i ţină aproape de şcoală, să le ofere o alternativă valoroasă în petrecerea plăcută şi instructivă a vacanţei, nu doar pe parcursul timpului petrecut în cadrul proiectului ci, mai ales, pentru cel petrecut mai apoi acasă, cu grupul de prieteni, colegi, vecini, rude sau chiar individual.
Copiii învaţă astfel să descopere împreună, să comunice, să se organizeze, să respecte reguli, să avanseze propuneri, să aibă încredere în sine şi, mai ales, să se bucure împreună. Experienţele de grup încheagă prietenii, dărâmă barierele prejudecăţilor, dau naştere la solidarităţi şi adaptări la situaţii sociale în miniatură.
Prin acest proiect, şcoala va deveni un altfel de loc pentru o altfel de învăţare în această perioadă. Va fi o nouă experienţă din viaţa de şcolar. Şi va fi una plăcută!​

Director,
Prof. Dănilă Simona

Consiler imagine,
Prof.înv.primar Pîclea Nicoleta


Coordonatori
Prof.înv.primar Vrinceanu Georgiana,
Prof.înv.primar Blaga Madalina

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.