Ziua Limbilor Europei

Ziua Limbilor Europei, iniţiativa Consiliului Europei, celebrează,anual, în data de 26 septembrie, diversitatea lingvistică, atrăgând atenţia publicului asupra importanţei învăţării limbilor străine, cheia unei mai bune comunicări interculturale.

     Sărbătoarea limbilor europene a fost marcată și în acest an de elevii Școlii Gimnaziale ,,Lucian Grigorescu” prin activități diverse.

     Elevii claselor a V-a A, a V-a B, a VI-a D, a VIII-a A au manifestat entuziasm și creativitate prin activitati online interactive, cântece în limbile de circulatie internatională, expozitii de desene, concursuri multilingvistice.

      Flashmobul elevilor din ciclul gimnazial a creionat finalul unei zile minunate: atmosferă veselă, culoare, muzică și dans.

      Curioși și entuziaști față de diversitatea limbilor europene s-au arătat și micuții școlari. Elevii claselor pregătitoare Step by Step și a III-a Step by Step au conștientizat, prin jocurile de rol, prin atelierele de creativitate și prezentările interactive că este plăcut să legi prietenii, oriunde și oricât de departe călătorești.

     Activitatea a urmărit promovarea interesului faţă de limbile străine şi de învăţarea acestora în rândul copiilor. Au fost celebrate nu numai limbile oficiale europene, ci şi bogata moştenire de culturi şi tradiţii – o expresie vie a tuturor limbilor Europei.

     Evenimentul este sărbătorit și în acest an, de elevii și profesorii noștri deoarece reprezintă o oportunitate de a evidenţia avantajele învăţării limbilor străine: descoperirea unor culturi noi, posibilitatea de a căpăta o perspectivă diferită asupra lumii şi de a-i înţelege mai bine pe cei din jur.

Director,
Prof. Dănilă Simona

Consilier Imagine,
Prof. înv. primar Pîclea Nicoleta

Comentarii