SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ȘI FRUCTELOR DONATE

În cadrul campaniei sociale Săptămâna legumelor și fructelor donate, ce s-a desfășurat în perioada 20 – 24.11.2023, elevii școlii noastre, atât de la clasele primare cât și de la cele gimnaziale, voluntari SNAC, s-au reunit și au colectat, cu sprijinul părinților și al colectivului de cadre didactice, 1389 kg legume, 567,5 kg fructe și alte produse alimentare.

Acestea au fost donate către Biserica Sf. Petru și Pavel din Medgidia, Fundația Petre și Maria Toma – Medgidia, Asistența Socială a Primăriei mun. Medgidia, rezidenții din Căminul de bătrâni – Poarta Albă, Centrul de Plasament „Delfinul” – Constanța, unor familii aflate în dificultate, cu 8, respectiv 6 copii din orașul nostru și unor elevi ai școlii noastre ce au o situație precară, atât financiară, cât și socială.

Prezentarea acestor situații elevilor, implicarea lor în ajutorarea familiilor nevoiașe, copiilor și bătrânilor aflați în centrele de îngrijire, ajută mult la dezvoltarea abilităților sociale de solidaritate și unitate. Învățându-i să dăruiască, îi învățăm să fie mai înțelegători, mai buni, îi ajutăm să simtă acea emoție specială de a fi folositor.

Director, Prof. Dănilă Simona
Director adjunct, Prof. Deli-Iorga Mihaela
Responsabil SNAC, p.î.p. Nistor Mariana

Comentarii