Eco-Școala

Eco-Schools este un program pentru managementul mediului, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE), ce reuneşte 81 de organizaţii din 68 de ţări, care acţionează la nivel internațional în domeniul educaţiei pentru o dezvoltare durabilă. La nivel național, programul este coordonat de Centrul Carpatic Danubian de Geoecologie București.
Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu” Medgidia, s-a făcut remarcată, din nou, între şcolile participante la programul mondial Eco-Şcoală. La Seminarul Naţional al Organizaţiei Centrului  Carpato-Danubian de Geoecologie, şcoala noastră a fost recompensată cu Premiul de Excelenţă pentru contribuţia remarcabilă la dezvoltarea programului Internaţional Eco-Schools, Premiul III pentru cel mai interesant şi convingător cod eco „GÂNDEŞTE – ACŢIONEAZĂ – SALVEAZĂ”.
Deoarece şcoala a fost reevaluată pentru a şaptea oară, a fost obţinut un nou steag verde, certificatul de participare la Program, dar și alte premii. Eleva Ilie Alexia Andreea, din clasa a VII-a A, a fost între cei nouă elevi din toată ţara premiaţi la acest seminar.
Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” a aderat la acest program în anul 2000, iar în anul 2005 a obținut Steagul Verde din partea Fundației Mondiale de Educație pentru Mediul Înconjurător (FEE), ca recunoaștere a implementării cu success a programelor de educație ecologică pentru tânăra generație.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: