Programul ECO-ŞCOALA, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia Mondială pentru Mediul Înconjurător (FEE), iar la nivel naţional de Centrul Carpato- Danubian de Geoecologie, se derulează în şcoala noastră din anul şcolar 2000-2001. Şcoala “Lucian Grigorescu” a fost premiată cu Steagul Verde în 2005, 2008, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018, 2020.

TEMELE ECO TITLURILE PROPUSE
Managementul deşeurilor “Deşeuri colectăm, mediul curat îl păstrăm!”
Alimentaṭia sãnãtoasã Moctezuma “Mâncãm sãnãtos, trãim sãnãtos!”
Curtea şcolii “O şcoală curată şi frumoasă pentru o viaţă sănătoasă!”
Biodiversitatea “S.O.S. Natura în pericol!”

Obiective generale:

Activităţi

TRIMITE ULEIUL ALIMENTAR UZAT LA RECICLARE!

Sub sloganul „Fii responsabil cu viitorul tău! Implică-te!”, Consiliul Școlar al Elevilor, de la Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” din Medgidia, derulează, în perioada 28.03-08.04.2022, Campania „TRIMITE ULEIUL ALIMENTAR UZAT LA RECICLARE!”.

Procesul de producere a deșeurilor nu poate fi oprit în totalitate, însă fiecare dintre noi poate avea un impact pozitiv, dacă aduce o schimbare.

Un singur litru de ulei alimentar uzat poate polua un milion de litri de apă, iar 25% din poluarea apei este cauzată de uleiul uzat! Așadar, grija față de mediu trebuie să fie o prioritate a generației actuale.

Întreaga activitate și-a propus să îi determine pe elevi să trăiască în armonie cu natura.

Sursa: https://www.icdv.ro

Campania „TRIMITE ELECTRICELE VECHI LA RECICLARE!”

Sub sloganul „Fii responsabil cu viitorul tău! Implică-te!”, Consiliul Școlar al Elevilor, de la Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” din Medgidia, a derulat, în perioada 15-25.02.2022, Campania „TRIMITE ELECTRICELE VECHI LA RECICLARE!”.

Procesul de producere al deșeurilor nu poate fi oprit în totalitate, însă fiecare dintre noi poate avea un impact pozitiv dacă aduce o schimbare.

Așadar, grija față de mediu trebuie să fie o componentă esențială a dezvoltării morale, sociale, economice și culturale a generației actuale.

Întreaga activitate și-a propus să îi determine pe elevi să își reconsidere modul de a trăi în raport cu natura și să formeze un comportament ecologic care să prevină și să reducă poluarea.

Un mediu curat, o viață mai bună!

Pentru a reaminti oamenilor importanța și numeroasele beneficii aduse de pădure, elevii clasei a VII-a B de la Școala Gimnazială ,,Lucian Grigorescu” Medgidia, au desfășurat activitatea ,,Un mediu curat, o viață mai bună!”. 

Prin materialele prezentate, ei au evidențiat rolul esențial al pădurii în menținerea echilibrului ecologic, dar și frumusețea ei oglindită în versuri și muzică. Au lucrat împreună postere și pliante cu îndemnuri pentru protejarea pădurii, pe care le-au oferit colegilor și locuitorilor orașului.

Comentarii

Eco-Școala

Eco-Schools este un program pentru managementul mediului, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE), ce reuneşte 81 de organizaţii din 68 de ţări, care acţionează la nivel internațional în domeniul educaţiei pentru o dezvoltare durabilă. La nivel național, programul este coordonat de Centrul Carpatic Danubian de Geoecologie București.
Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu” Medgidia, s-a făcut remarcată, din nou, între şcolile participante la programul mondial Eco-Şcoală. La Seminarul Naţional al Organizaţiei Centrului  Carpato-Danubian de Geoecologie, şcoala noastră a fost recompensată cu Premiul de Excelenţă pentru contribuţia remarcabilă la dezvoltarea programului Internaţional Eco-Schools, Premiul III pentru cel mai interesant şi convingător cod eco „GÂNDEŞTE – ACŢIONEAZĂ – SALVEAZĂ”.
Deoarece şcoala a fost reevaluată pentru a şaptea oară, a fost obţinut un nou steag verde, certificatul de participare la Program, dar și alte premii. Eleva Ilie Alexia Andreea, din clasa a VII-a A, a fost între cei nouă elevi din toată ţara premiaţi la acest seminar.
Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” a aderat la acest program în anul 2000, iar în anul 2005 a obținut Steagul Verde din partea Fundației Mondiale de Educație pentru Mediul Înconjurător (FEE), ca recunoaștere a implementării cu success a programelor de educație ecologică pentru tânăra generație.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.