DIFERIŢI, DAR EGALI

”Este un dar să ştii să priveşti cu ochi de artist starea în care te găseşti, chiar şi atunci când eşti lovit de suferinţe şi dureri”

Nietzsche

TOMA MARIANA FLORENTINA este un copil ca oricare altul. Este diferită? Toți suntem diferiți, fiecare în felul său, ceea ce este bine. Mariana se află la finalul ciclului primar. S-a integrat foarte repede în colectivul clasei, este respectată și iubită de toți colegii ei. Este foarte vorbăreață, atentă la ore și dornică mereu să afle informații noi. Cel mai mult îi place să citească și să scrie compuneri. Îi place și matematica … dar nu chiar atât de tare. Acum în clasa aIV-a a descoperit, fascinată, orele de geografie și istorie. Istoria o atrage în mod deosebit pentru că e formată din evenimente și întâmplări interesante petrecute cu mult timp în urmă, e plină de povești, oameni remarcanți din vremuri demult apuse. Și geografia o atrage, dar nu la fel de tare. Noțiunile le învață teoretic privind harta, poze, documentare. Nu știe dacă va putea ajunge vreodată să vadă cu ochii ei acele locurile marcate pe hartă prin tot felul de culori și simboluri despre care învață la școală. Este foarte greu să te deplasezi atunci când ești imobilizat într-un scaun cu rotile și depinzi permanent de sprijinul unui adult. Cu mintea însă, cu imaginația poate călători oriunde. Trăiește intens aventuri interesante prin intermediul personajelor din cărțile pe care le citește pe nerăsuflate. Este o cititoare avidă. Universul cunoscut prin intermediul lecturii este infinit.

Pasiunea ei pentru istorie nu este una întâmplătoare. Adoră poveștile de aventură, prin intermediul lor reușind să atingă locuri unde niciun alt picior de muritor nu a ajuns. Fiind înzestrată cu o empatie mult peste medie, reușește să trăiască emoții vii prin renumite personaje precum Tom Sawer, Huckleberry Fiin. De când am cunoscut-o pe Mariana, viața mea s-a schimbat. Am întâlnit în ea o inspirație. Asemenea Albei ca Zăpada, prințesa ei preferată, are un suflet fără de pată, ea reușind să găsească bucurie în orice. O adevărată luptătoare, pe ea dificultățile vieții nu au tras-o înapoi, doar au întărit o. Am încredere deplină în această copilă, cu siguranță ambiția și dorința ei de a se dezvolta și de a reuși în viață îi vor influența destinul astfel încât să-și împlinească visurile. Ce-și dorește ea la acest moment? Acum i-ar plăcea să devină avocată. Își dorește să lupte pentru dreptate și o lume corectă, unde fiecare om să aibă drepturi egale, să-și primească respectul cuvenit. Sau poate într-o zi va fi scriitoare. Poate va scrie povești pentru copii. Cine știe…

Curând va absolvi clasa a IV-a, va intra într-o nouă etapă a vieții, iar pașii ei pe acest parcurs minunat al cunoașterii și al învățării, vor fi îndrumați de alți profesori alături de care va trăi experiențe și emoții noi.

Am marea bucurie de a ști că o mică parte din ea a fost modelată de mine, că în educarea și formarea caracterului ei am pus o fărâmă din sufletul meu. Văd asta în strălucirea ochilor ei, în fericirea și încântarea cu care mă privește și îmi zămbește de fiecare dată.

Știu că, indiferent de orizontul spre care viața îi va deschide ușile, oriunde va ajunge, va dărui din căldura inimii ei mari, încălzind sufletele celor din jur.

Învățător, profesor pentru învățământ primar Etem Șeniz


Activitate cu ocazia zilei de 2 octombrie 2019 – Ziua internaționlă a nonvilenței.
Copiii, alături de d-na lor învățătoare PROF.ETEM ȘENIZ, au învățat despre emoții și gestionarea lor, participând la un foarte atractiv și interesant joc numit TRIUNGHIUL EMOȚIILOR

Orele de arte vizuale și abilități practice sunt cele mai iubite și mai dorite. Acestea facilitează integrarea în mediul şcolar, oferind un suport pentru reuşita şcolară prin fructificarea talentelor personale şi corelarea aptitudinilor cu atitudini caracteriale. Aceste ore permit elevilor cu CES să reducă nivelul anxietăţii şi să-şi maximizeze potenţialul intelectual.

Imprimând o atmosferă placută, aceste activități vor stimula spiritul de iniţiativă al copiluiui, oferindu-i ocazia să se integreze în diferite grupuri pentru a duce la bun sfârşit sarcinile, ajutând astfel la asimilarea mult mai uşoară a cunoştinţelor.


Serbarea de Crăciun

Activitatea intitulată ”SOMNOROASE PĂSĂRELE” prilejuită de sărbătorirea marelui poet al românilor – MIHAI EMINESCU

Activitățile în aer liber devin o plăcere acum, deoarece avem o curte foarte frumoasă, la realizarea căreia au contribuit deopotrivă cadrele didactice, elevii și părinții Școlii Gimnaziale ”Lucian Grigorescu” Medgidia. Curtea cea noua a fost foarte bine primită de cei mici

Activitate de ZIUA EDUCAȚIEI – Tema ”Marea de ieri și de azi”

Activitate ERASMUS

IEPURAȘUL DE PAȘTI

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.