Iunie-Iulie-August 2020

IUNIE–IULIE-AUGUST 2020

   5 iunie – ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI a fost sărbătorită anul acesta prin activități derulate online sub forma unor workshop-uri, webinarii sau concursuri organizate pe facebook, în parteneriat cu ONG Mare Nostrum, sub genericul GREEN WEEK ONLINE FEST. De-a lungul unei săptămâni cu multe provocări și surprize, s-au abordat teme precum: biodiversitatea marină (sesiune științifică), deșeurile marine, responsabilitatea față de mediul marin și comportamentul durabil, voluntariatul activ. Coordonatorul proiectului s-a numărat printre câștigătorii premiilor acordate celor care au răspuns corect provocărilor lansate de organizatori.

   În cadrul Consiliului Profesoral din luna iunie, s-au analizat activitățile derulate în al doilea an de proiect şi s-au aplicat chestionare online unui eşantion reprezentativ de respondenți. Răspunsurile primite au fost analizate de către membrii echipei de proiect în vederea stabilirii unui plan de activitate pentru perioada septembrie 2020 – februarie 2021, ca urmare a deciziei de extindere a duratei de implementare. Concluzia unanimă a fost aceea că proiectul a fost atractiv si interesant pentru toți participanții care s-au străduit să înțeleagă problemele comune cu care se confruntă mediul marin şi zonele costiere.

   Elevii claselor V-VII, deși erau în vacanță, au participat la ateliere de lucru organizate on-line în colaborare cu voluntari ai ONG Mare Nostrum, care au avut ca obiectiv major promovarea principiului „zero deșeuri pe plajă” și formarea deprinderilor de colectare selectivă a lor.

   Membrii echipei de proiect s-au preocupat de completarea şi trimiterea formularului de candidatură în vederea participării la competiția de acordare a Certificatului Lingvistic European.

   Chiar şi în condiții de pandemie, respectând regulile impuse de guvernanți, ne-am bucurat în această vară de mare şi de soare jucându-ne pe plajă, practicând diverse sporturi nautice sau pur şi simplu ascultând muzica valurilor şi admirând un răsărit sau apus de soare.

REZULTATE OBŢINUTE:

  • materiale în format digital, diplome, premii constând în obiecte tematice, materiale video, fotografii, rapoarte, mapa proiectului.

OBIECTIVE ATINSE:

  • Acumularea de informații referitoare la biodiversitatea marină, comportament durabil, voluntariatul activ;
  • Formarea şi dezvoltarea deprinderilor practice ale elevilor şi cadrelor didactice de a colecta selectiv deşeurile şi de a realiza diverse obiecte tematice, prin reutilizarea acestora;
  • Implicarea părinţilor în organizarea unui timp liber de calitate pentru copiii lor;
  • Completarea/actualizarea site-ului oficial al proiectului, a paginii de facebook, a twinspace-ului şi a site-ului şcolii cu informațiile de interes public.
  • Completarea/actualizarea datelor pe Erasmus+ Project Results Platform şi Mobility Tool+

Raport – Iunie – Iulie – August 2020